Produktet tona

Produktet tona

Respekt për njerëzit, respekt për mjedisin, trashëgimi për të ardhmen...

Ndryshe nga lëndët djegëse fosile, të cilat shkaktojnë përmbajtje të lartë squfuri dhe emetime të dioksidit të karbonit, peletat e drurit janë lloji i karburantit më pak të dëmshëm për mjedisin.

Karburanti i peletit

Copat e drurit dhe fishekët e bërë nga copat e drurit përbëjnë një lëndë djegëse me cilësi të shkëlqyer.

Stufa me pelet

Falë performancës së tij të lartë energjetike, ofron ngrohje efikase dhe të lartë.

Karakteristikat e peletit të argininës

Vlera kalori: 4200 – 5000 kcal/kg Zakonisht është në copa të vogla 6-10 mm në diametër dhe 20-30 mm në gjatësi. Ai përmban lagështi midis 8-13%. Për shkak të përmbajtjes së tij të lagështisë, kaloritë e tij janë më të larta se karburantet e tjera. Wood pellet është një lëndë djegëse e pastër, miqësore me mjedisin dhe e shëndetshme që nuk prodhon dioksid karboni. Edhe pse është 100% natyral, ai prodhohet nga tallash dhe copa druri të shtypura nën presion të lartë pa kimikate. Duke qenë se nuk përmban kimikate, nuk shkakton ndotje mjedisore, është miqësore me mjedisin. Efikasiteti i tij është i lartë. 95% (Për shembull, rendimenti i qymyrit 60%) Krahasuar me lëndët djegëse të tjera të ngurta, karburanti i peletit është i lehtë për t’u ruajtur dhe zë shumë më pak hapësirë. Përdoret si sistem ngrohjeje; Mund të përdoret në produkte të tilla si kaldaja për ngrohje, stufa, vatra zjarri, soba me pelet. Koha e djegies është më e gjatë se druri. Bloza nuk formohet, nuk ndot oxhaqet. Kërkesa për ajër është 19% e qymyrit. Raporti i hirit është 1000/5.

Zonat e përdorimit

Lëndët djegëse të peletit dhe sobat e peletit, të cilat janë burimet kryesore të bioenergjisë, përdoren për qëllime industriale. Lëndët djegëse të peletit mund të përdoren lehtësisht në shumë fusha të jetës sonë, në shtëpi, vende pune, fabrika, hotele, bujtina, kantiere, apartamente, vendbanime private dhe të shkëputura, vila… Lëndët djegëse të peletit (biomasa) mund të përdoren për ngrohje. Përveç lëndëve djegëse 100% të peletit të drurit, ne duhet të paralajmërojmë përdoruesit për peletët që përmbajnë aditivë kimikë. Përdorimi i kimikateve si lëndë e parë shkakton ndotje të mjedisit, duke shkaktuar dëme serioze në soba me pelet dhe duke i bërë ato të papërdorshme. Kur krahasojmë këto lloj karburantesh me pelet 100% natyral, ato shkaktojnë dëme serioze për mjedisin dhe shëndetin e njeriut, si dhe kalori të ulëta të ngrohjes.