Karburanti i peletit

ARJIN DRU PELLET KARBURANT

Vlera kalori: 4200 – 5000 kcal/kg Zakonisht është në copa të vogla 6-10 mm në diametër dhe 20-30 mm në gjatësi. Ai përmban lagështi midis 8-13%. Për shkak të përmbajtjes së tij të lagështisë, kaloritë e tij janë më të larta se karburantet e tjera. Peleti i drurit është një lëndë djegëse e pastër, miqësore me mjedisin dhe e shëndetshme që nuk prodhon dioksid karboni. Edhe pse është 100% natyral, ai prodhohet nga tallash dhe copa druri të shtypura nën presion të lartë pa kimikate. Duke qenë se nuk përmban kimikate, nuk shkakton ndotje mjedisore, është miqësore me mjedisin. Efikasiteti i tij është i lartë. 95% (Për shembull, rendimenti i qymyrit 60%) Krahasuar me lëndët djegëse të tjera të ngurta, karburanti i peletit është i lehtë për t’u ruajtur dhe zë shumë më pak hapësirë. Përdoret si sistem ngrohjeje; Mund të përdoret në produkte të tilla si kaldaja për ngrohje, stufa, vatra zjarri, soba me pelet. Koha e djegies është më e gjatë se druri. Bloza nuk formohet, nuk ndot oxhaqet. Kërkesa për ajër është 19% e qymyrit. Raporti i hirit është 1000/5.

Karakteristikat e karburantit të peletit

Gjatësia: 20-25 mm Diametri: 6-10 mm Dendësia e kokrrizave: 11501400Kg/m3 Magazinimi- Dendësia për paketim: 600-650 Kg/m3 Lagështia: 8 – 10% Vlera kalorifike: 4200-5000 kcal/kg Shkalla e hirit pas djegies: 0.3% – 0.6%

Zonat e përdorimit të peletit Arjin…

  • shtëpi
  • Vendet e punës
  • Ngrohja e Industrisë
  • Prodhim industrial
  • Prodhimi i Energjisë Elektrike

Kërkoni një ofertë tani