ÇFARË ËSHTË PELLET?

karburant pelet; Janë grimcat e vogla që përdoren për të marrë energji duke rritur densitetin duke përpunuar të gjitha llojet e mbetjeve bujqësore, të drurit, të mbetjeve të drurit industrial dhe të mbetjeve pyjore. Lëndët djegëse të peletit të biomasës, të cilat kanë formë cilindrike, janë përgjithësisht në copa të vogla me diametër 6-10 mm dhe gjatësi 20-30 mm.

Zonat e përdorimit të peletit Arjin…

  • Shtëpitë
  • Vendet e punës
  • Ngrohja e Industrisë
  • Ngrohje Prodhim industrial
  • Prodhimi i Energjisë Elektrike

Si të përdorni Arjin Pellet?

Është shumë e lehtë për t’u përdorur me sistemin stoker për t’u lidhur me kaldaja ekzistuese të ngrohjes. Mund të përdoret lehtësisht në rezidenca me soba peleti. Në përgjithësi, vendet ku mund të digjet; Soba me lajthi, sisteme furrash me lëvozhgë lajthie, soba me pelet, kaldaja me pelet. Mund të digjet po aq i kontrolluar sa gazi natyror.

Pse Arjin Pellet?

Është shumë më lirë se karburantet fosile dhe ju lejon të arrini të njëjtën energji më lirë. Përdorimi i produkteve me kosto fikse në vend të ndryshimit të vazhdueshëm të lëndëve djegëse fosile. Çmimet e karburantit të peletit nuk ndryshojnë në varësi të $ dhe €. Vlerat e emetimit të gazrave të gripit dhe ndotjes së mjedisit janë të ulëta, miqësore me ozonin dhe nën kufijtë e pranueshëm të emetimit të CO sipas protokollit të Kiotos. Vlerat e emetimit të mjedisit dhe shëndetit të njeriut janë shumë më të ulëta se karburantet fosile. Sasia e mbetjeve pas përdorimit është e ulët, shkalla e hirit është 1%. Siguron djegie shumë efikase me shkallë djegieje 99%. Është 100% produkt vendas. Do të reduktojë importin e lëndëve djegëse fosile dhe do të kontribuojë në ekonominë e vendit. Transporti dhe ruajtja e peletit është shumë e lehtë. Është një biomasë e rafinuar. Ndotja e mjedisit do të ulet pas përdorimit të peletit. Ndërsa peleti prodhohet duke vlerësuar mbetjet pyjore dhe mbetjet e industrisë pyjore, ai siguron një riciklim të rëndësishëm. Peleti është lëndë djegëse që ka pësuar procese mekanike, e prodhuar nga pyjet industriale dhe nuk ka absolutisht asnjë përmbajtje kimike. Ai mbron pyjet në fazën e prodhimit të peletit. Prodhimi vjetor i drurit industrial dhe dru zjarri i Drejtorisë së Përgjithshme të Pyjeve është mesatarisht 22 milionë metër kub. Ky prodhim merret nga aktivitetet e krijimit të pyjeve, mirëmbajtjes së pyjeve, rigjenerimit, përmirësimit dhe prodhimit të pyjeve.

Kërkoni një ofertë tani